Twenty Elephants - Training & Coaching (logo)

Twenty what?

Heb je wel eens te maken gehad met de olifant in de kamer?

Deze uitdrukking staat voor het negeren van een overduidelijk probleem of moeilijke kwestie, omdat niemand het wil of durft te benoemen. Een olifant in de kamer zie je niet zomaar over het hoofd. Door te doen alsof je hem niet ziet, kies je er eigenlijk voor om een structureel probleem te ontkennen of te negeren. Als dit maar lang genoeg duurt, ontstaat er een belemmerend patroon: een onveilige sfeer, een inefficiƫnte manier van werken, een troebele communicatie.

De olifant staat voor ons ook symbool voor een leerproces waarvan we vaak wel weten dat we het zouden moeten aangaan, maar dat nog niet doen of durven. Soms gaat dit op voor een individu, soms voor een afdeling of de organisatie als geheel. We beĆÆnvloeden elkaar en hebben elkaar nodig om verder te komen. Het getal 20 representeert de kudde, de groep en het groepsproces.

We helpen mensen en organisaties die niet meer om een bepaalde situatie of een bepaald probleem heen kunnen of willen. Die zich realiseren dat de huidige manier van werken de verdere groei in de weg zit en niet precies weten hoe ze dat moeten veranderen.